måndag 31 augusti 2009

Gorges du Verdon


Efter en dag 715 meter ovanför ravinen njuter vi en utsökt middag i Moustier St Marie.
Vi har nu cyklat runt den enorma ravinen Gorges du Verdon i två dagar. I söndags på den norra sidan och i måndags längs den södra.
Ravinen är oerhört mäktig och storslagen och ibland har vi varit över 700 meter ovanför själva floden. Runt i kring hela området pågår många aktiviteter tex forsränning, bergsklättring, kanoting mm.
När vi var som högst såg vi tre stora örnar (eller gamar som Uffe tror) flyga strax ovanför våra huvuden. De låg och seglade i uppvindarna och det var en mäktig upplevelse!
På ett ställe var det en bro, Ponte de l'Artuby, över ravinen och den gick 184 meter över floden och därifrån hoppar man bungyjump dock inte när vi var där. Uffe blev lös i magen bara av tanken att hoppa med en gummisnodd runt fötterna därifrån :-)
Det var två väldigt härliga dagar, men det var också två mycket jobbiga dagar då vi haft mer "höjdmeter" per dag än de dagar när vi klättrat upp för de riktigt höga alp-passen. Det hade vi inte räknat med.
Med facit i hand borde vi tagit oss en vilodag i den trevliga byn Moustier St Marie och passat på att tex paddla kanot uppför floden eller bada i sjön Saint-Croix, men det gjorde vi inte då vi hellre ville få två dagar i Nice.
Moustier var förresten en otroligt mysig och provencalsk stad som vi gärna återvänder till någon annan gång.

3 kommentarer:

 1. Hallå där! Har kollat alla inlägg. Jisses vad ni trampar på och är duktiga....och får uppleva massor! Hoppas ni flottar i er ordentligt med god fransk mat! Vilken är bäst förresten...den franska eller italienska???
  Kram och ha det bra Bitte & Hasse

  SvaraRadera
 2. Hej, ja nog äter vi gott alltid och dricker gott vin till. Vi har nog aldrig genomgående ätit så bra, men det är omöjligt att säga att något kök är bättre än det andra.

  SvaraRadera
 3. Vill bara upplysa om att Uffe hade rätt, DET VAR GAMAR - jag har googlat efter hemkomsten.

  //Uffe

  SvaraRadera