torsdag 20 augusti 2009

"Tour de France"



I dag torsdag fick vi fordelen av att borja dagens cykling med att rulla ner i 7 km. I natt har det faktiskt regnat och askat sa det var litet kyligt pa morgonen.

Nere i byn Flumet stannade vi och kopte med oss lunch, som numera bestar av en fylld baguette samt yoghurt och frukt. Fyllningen varierar litet beroende pa bageri.

Direkt efter Flumet borjade vi ater igen att klattra uppfor berget. Den har gangen skulle vi upp till Col des Saisiers (1650 moh). Som ni marker blir passen bara hogre och hogre - var manne det sluta?

Halvvags upp traffade vi pa en polack med en jattepackning, minst dubbelt sa mycket som vi! Han var pa vag mellan Gdansk och Marocko och skulle vara ute i 3 manader - vi suktar ocksa efter att fa gora en riktig langresa nagon gang. Far se nar det blir av.

Col des Saisiers ar ocksa en stor skidanlaggning med mangder av liftar och nedfarter. Har pagick massor av aktiviteter, bla drakflygning.
Vi at var lunch pa toppen innan vi "freewheelade" ner i ca 20 km (!) till Beaufort dar vi ska bo i natt. Pa vagen ner sag vi spar (vagmalningar) fran Tour de France sa passet ingick i arets upplaga av denna klassiker.
Nu ska vi ga och satta oss i skuggan och ta en iskall ol - vi hors igen om nagra dagar (om vi lyckas hitta nagon dator - det ar svarare an vi trodde).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar