lördag 29 augusti 2009

La marmotte


Inget internet idag heller. Idag har vi sett murmeldjur och fikat i mysig k-märkt by.
Forts: Innan vi lamnade Barcelonette stannade vi till vid en cykelhandlare i stan, som hjalpte oss att pumpa vara cyklar. Han var valdigt hjalpsam och pratade bra engelska och var valdigt intresserad av var resa. Han tipsade oss om bra alternativ till Gorges du Verdon och aven hur vi bast kunde cykla runt dar och var vi kunde bo.
Vagen upp for dagens pass, Col de Coyolle (2326 moh) var lang, men med ganska "snall" stigning. Vagen gick bla langs en vacker ravin och var smal och inte sa trafikerad, vilket vi tyckte var valdigt skont och "vilsamt".
Pa vagen upp stannade vi till och fikade i den enda och lilla lilla by, Fours St Laurent, ni ser pa bilden. Byn bestod av max 5 hus och naturligtvis en kyrka samt ett kombinerat hotell/restaurant dar en gammal och krokig gumma serverade. Vi hade nastan svart att slita oss darifran for att fortsatta uppat.
Pa slutet fick vi jobba pa litet hardare da det blev brantare de sista 5 km. Pa toppen traffade vi ett gang tyska grabbar (racercyklister) som blev makta imponerade av Uffes resa! De skojade sinsemellan att de ocksa borde gora samma sak och slapa pa bade packning och fru! Stackars Eva, henne sag de knappt...
Nedfarten var valdigt vacker och landskapet andrades hela tiden med bergsformationer och vi hade turen att, vid olika tillfallen, fa se tva murmeldjur (marmottes) eller som Eva brukar kalla dem; bergsbaver!
Natten tillbringade vi i den lilla och somniga byn, Guillaumes och nu ar det bara 13 mil kvar till Nice!
Dvs narmaste vagen, men den ska ju inte vi ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar