onsdag 26 augusti 2009

En dalahäst på Col du Galibier


Idag klarade vi det tuffa kända passet och satte dit ett klistermärke, som är tradition i cykelkretsar. Vädret var fint och Evas knä höll skapligt.
Vägen upp till detta pass var inte så vacker men väldigt jobbig. På framför allt slutet var det extremt brant och jobbigt. Flera kilometer med över 9% lutning - det slet kan vi lova. Uffe fick åter igen känning av den tunna luften och fick jobbigt att andas när vi kom över 2000 meter.
Det blev också väldigt kallt på toppen då det blåste litet och på vägen ner frös vi riktigt, trots att vi satt på oss långbyxor och vindjacka och fick stanna och ta en kopp varm choklad.
Natten tillbringade vi i Europas högst belägna stad, Briançon, som ligger på 1240 meter.

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa er blogg. Bra också att Evas knä hänger med. Önskar er all lycka till på vägen mot Nice. Dessvärre kan vi inte möta er här eftersom vi åker tillbaka till Uppsala i morgon, torsdag. Havet är blått och varmt och jag hoppas ni får en bra avslutning på er utflykt när ni kommer fram till Nice.
  /pär

  SvaraRadera
 2. Medan ni fortsätter att cykla i era uppförsbackar så sätter jag mej på pubarna i Dublin och tar ett par öl samt avnjuter god musik. Ikväll åker vi för att enbart roa oss. Ha en fortsatt trevlig cykeltur i bergen nu. Motionerar ni för mej så dricker jag öl för er! /Sofie

  SvaraRadera
 3. Sofie, det är inget som helst fel på pubarna i Dublin - dem har vi som bekant redan testat, men ta gärna en, eller två, Guinness för oss också!! Ha det så himla trevligt och hälsa irländarna från oss!

  SvaraRadera
 4. Pär, kul att du läser! Vi hade gärna hälsat på er i Nice, men det får kanske bli en annan gång!
  Du som är mycket i Frankrike kanske kan svara på varför det är så svårt att få tag på crémant, dvs mousserande vin, dock ej champagne. I Italien dricker man ju Prosecco i tid och otid, men vi har inte lyckats få crémant en enda gång hittills. Vi ser att det finns i affärerna men det går inte att beställa på barer och restauranger. Det är ju litet synd då vi är svaga för "bubbel". Dessutom vill vi ju kunna fira med skumpa när vi är framme i Nice, men då får vi väl klämma till med äkta vara.

  SvaraRadera