torsdag 27 augusti 2009

Gorges du GuilDet här är fortsättningen på den fantastiska nedfärden från Col d'Izoard och nu har vi kommit in i dalgången/ravinen Gorges du Guil (tror vi den heter).
Vi kan inte med ord beskriva hur häftigt det var. Det var så vackert att vi måste stanna var och varannan meter för att fota - det tog lång tid att ta sig ner till byn Guillestre där vi bor i natt.

Ravinen stupar säkert 100 meter ner till den turkosa floden med stupande bergväggar runt om. Vägen går precis vid stupet ner till floden - man får inte ha anlag för svindel när man tittar ner. En bit ner hänger vägen på bergsväggen och slingrar sig kring den, ibland genom tunnlar, som på bilden och ibland under den utstickande bergväggen!

För ev. oroliga (mamma och barn) så är Evas knä mycket bättre än igår och vi tror på fortsatt planerad framfart. Vi har i så fall två tunga pass, över 2000 m.ö.h. kvar innan vi viker av mot väst och Gorges de Daluis och Gorges du Verdon. Vi känner att de återstående "små-collen" ner mot Nice kan vi hoppa över. Vi tror att i alla fall Gorges du Verdon ska bli något i särklass - det lär ju vara Europas motsvarighet till Grand Canyon!

6 kommentarer:

 1. Här är det nice väder nu. Igår blev det golf med broder J och Klas. Idag fredag blir det en golfrunda med Klas och Per. Jobbe? Inte här inte, det är ju snart en veckas semester så det gäller att komma in i lunken.
  Trampa på och ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Hej på er! Nu har jag uppdaterat mig och läst alla inlägg på bloggen. Det är kul att följa era äventyr och fantasktiska upplevelser. Va bra att det är bättre med ditt knä mamma. Vi har ganska fint väder här hemma och som tur är känns det inte som höst än. Jag är hemma och njuter av min lediga dag idag efter en häktisk jobbvecka. Jag träffade Gun i tisdags och sa farväl. Jag fick då låna hennes akvarellfärger och har nu anmält mig till en kurs i november, ska bli kul att testa! Ha det så jättebra på cykelsadeln och njut av er sista vecka! KRAMAR Sofia

  SvaraRadera
 3. Hej på er!
  Jag förstår att ni har saknat mig och mitt häcklande, men jag har tyvärr inte haft tid att uppdatera mig på bloggen. Det glädjer er säkerligen att höra att ni är efterlängtade här hemma!
  Jag ser gärna att ni lägger in lite andra bilder än de fantastiska vyerna. Jag vill fortfarande se blöjbyxor, babianrumpor och andra skavanker!

  Sköt om er och bromsa för fan!!72 km/h är helt galet!

  MVH/Maria på jobbet

  SvaraRadera
 4. Sofia, va kul att du ska borja mala! Kanske nagot for U...
  Du kan val rapportera till mamma ocksa sa blir hon glad, men det har du val sakert redan gjort. Skot om dig och halsa Daniel.

  SvaraRadera
 5. Maria, du har alldeles ratt, vi har saknat dina verbala "tasksparkar". Hoppas du far tillfalle att hackla vidare senare i veckan :-)

  SvaraRadera
 6. Micke, lycka till med golfen och ha det sa bra pa Kreta om vi inte hors innan ni sticker. Vi har forresten tankt anordna en "Rom-reunion" senare i host och da kommer ni fa tillfalle att njuta av minst 4000 cykelbilder och tva timmars filmande... :-)

  SvaraRadera