söndag 23 augusti 2009

Vilodag - tid for reflektioner


Igar vid incheckning blev vi erbjudna "annexet", eller le chatlet, som man sager har. Undrar om det berodde pa att de inte ville ha svettiga cyklister pa hotellet?

Rummet i annexet ar sa litet att Uffe slar i bade huvud och fotter nar han ligger i sangen! Som ni ser har vi ocksa fonsterluckor som Lasse Aberg hade i sitt :-)

Vilodagen kom forresten valdigt lampligt da Evas bakdel borjat anta babianliknande utseende och vara benmuskler ocksa behovde vila... ;-)

Var erfarenhet av franska frukostar an sa lange ar att de endast bestar av baguetter och marmelad i kubik, toppat med en croissant. Inte mycket for oss kolhydratkravande cyklister!
Apropa baguetter, sa verkar var och var annan fransos ga med en under armen - vilket maste betyda att de aven far sin egna personliga smak!

Uffe har dammat av sin skolfranska och kommer ganska langt med de universella uttrycken; bonjour, salut, merde och Cô
te d`Azur! Kanske tur att andra tar hand om den lingvistiska delen...

Till Uffes stora gladje har han ocksa hittat ett Grappa-substitut. Det ar en lokal dryck som heter Genepi och ar gjort pa orter som vaxer pa hog hojd har i Savoie. Kanske att den innehaller litet for mycket av "gronsaken" for hans smak!

Dagen har vi fordrivit genom att titta i affarer, fikat, atit och druckit och spanat in cykeltavlingarna. Vi har ocksa hunnit med att bli litet branda i den stekande alpsolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar