fredag 21 augusti 2009

Lac de Roselend


Europas största sötvattendamm, trodde vi, men det visade sig i stallet vara Lac du Tignes som ar storst. Dammen ligger pa vag upp mot Cormet du Roselend, 1968 moh. Harifran hade vi en harlig utsikt over bergen och dammen. Pa vagen upp traffade vi en Schweitzare, som ocksa var ute pa cykelsemester, men bara pa en vecka. Annars ar det mest racercyklister som vi traffar pa. Och dem ar det desto fler av, ibland ar det "ko" uppfor berget.

Pa vagen ner fran Cormet du Roselend hade vi 20 km utforsakning med massor av skona harnalskurvor. Det ar inga problem att fa upp farter over 50 km/h, sen far man bromsa in i kurvorna och det kittlar riktigt i magen. Battre an berg-och-dalbana.

Det har slagit oss att vi alltid upplever nedfarten som sa otroligt mycket brantare an vagen upp. Tidigare har vi alltid sagt att "vilken tur att vi inte cyklade at det har hallet", men vi har kommit pa att det bara ar en kansla; vi klattrar ju faktiskt upp for lika brant fast pa andra sidan - det ar bara svart att forsta det nar man susar ner.

Vi tillbringade natten i Bourg St Maurice, som ar en livlig och valdigt mysig stad. Det pagick, som vanligt, marknad i stan nar vi kom. De verkar flytta runt i samma takt och riktning som vi cyklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar