tisdag 25 augusti 2009

Regn och åska

Vi vaknade kl 6 i morse av att det åskade och regnade - typiskt, vi som ska ta Col du Télégraphe i dag :-(
Som tur var sprack det upp under tiden vi åt frukost, men vi laddade ändå med regnkläderna lätt tillgängliga under locken på cykelväskorna. Man vet ju aldrig här i Alperna, det kan ändra sig på några minuter.

Efter att ha bunkrat med lunchmat gav vi oss i väg ner längs floden Arc. Det var till en början litet småtråkigt landskap, men efter ca 1 mil kom vi in i en ravin med dramatisk natur. Till höger om vägen störtade det säkert 100 meter ned till floden. Tittade man, medan man cyklade, fick man nästan svindel!

Ju längre dagen gick klarnade det upp mer och det blev varmare och varmare. Vägen bar ner i totalt 45 km till St Michel de Maurienne, på ca 750 m.ö.h. Vi har alltså "tappat" ca 2000 höjdmeter sen i går. Vi åt vår lunch innan vi gav oss i kast med den tuffa stigningen upp till Col du Télégraphe som ligger på 1.566 m.ö.h.

Det gick utan problem förutom att Eva fick litet känning i ena knät, litet lätt överansträngning kanske? På toppen medan vi fikade kom en liten kort regnskur.

5 km ner stannade vi i Valloire för natten. Valloire är en känd och trevlig liten alpby. Idag verkar det pågå en "marknad" för jeep-entusiaster med massor av fyrhjulsdrivna bilar i byn.

Om Evas knä håller ska vi ge oss i kast med det mest prestigefyllda passet på hela Tour de France i morgon; The mighty Col du Galibier! Det sägs, att klarar man det, klarar man allt!
Väderprognosen för i morgon ser dock litet osäker ut, det talas om regn och åska då med - vi får se hur det går. Man känner sig allt bra liten om det åskar när man är på den kala toppen.
Önska oss lycka till!

2 kommentarer:

  1. Hejsan Hej!
    Lycka till imorgon och hoppas att ni slipper regnet, här skiner solen och är 20 grader varmt fortfarande!
    Kramar från Sara o Edvin

    SvaraRadera
  2. Jo, vi slapp regnet och det var fint väder, men inte så varmt. Vi har hittills haft en otrolig tur med vädret. Det har bara åskat och regnat på nätterna.

    SvaraRadera