söndag 30 augusti 2009

Superlativen börjar ta slut...



Vilken dag!!! Vi borjade dagen med att ta oss genom den valdigt speciella och mycket vackra gorgen/ravinen Gorges de Daluis. Vi har sagt det forut, men vi sager det igen: raviner ar maktiga!
Nu ar dock denna valdigt speciell med sina roda berg och 17 tunnlar (korta). Vagen ar sa smal och krokig att den fataliga trafiken leds at ena hallet genom tunneln och den motsatta pa en krok runt med utsikt ned i ravinen

Vi fotade och filmade en del forstar ni och korde runt at bada hall flera ganger, bara for att fa suga musten ur harligheten sa mycket det bara gick.

Efter en kort transportstracka fick vi formanen att "ta" annu ett pass, som vi inte raknat med. Det var inte jobbigt och inte sa hogt (1124 moh) och sen rullade vi ner till sjon Lac du Castillon med sitt azurbla vatten. Vagen gick langs sjon och i det visade sig att sjon var uppdamd med en gigantisk dammvagg.

I natt stannar vi i den valdigt mysiga och Provanska staden Castellane, som ligger precis i borjan pa Gorges du Verdon sa nu vantar ett par dagars cykling runt denna stora ravin. Ja, ni marker val att vi ar fortjusa i raviner? De ar verkligen nagot utover det "vanliga" har i Alperna.

Nu sitter vi pa ett stojigt och sunkigt travcafé med taskigt internetuppkoppling och skriver. Vi hade eg tankt skriva del 2 av "reflektioner", men vi far aterkomma till det senare nar vi har battre forutsattningar.

Vi vill i alla fall tacka alla som skrivit kommentarer. Vi uppskatter dem verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar