torsdag 20 augusti 2009

NU har den riktiga resan borjat!


Antligen har vi kommit at en dator, med franskt tangentbord dar det inte ens gar att anvanda ascii-tecken for svenska bokstaver. Hoppas ni kan lasa anda

I tisdags borjade vi var egentliga alpcykling och det har gatt mycket bra. Vi fick en ganska jobbig start ut ur Thonon-les-Bains da det forsta passet, Col de Moises (1121 moh)startade direkt. Vi trampade pa uppfor i ca 15 km i tryckande varme. Sen fick vi njuta pa vag ner genom Vallé Verte (grona dalen). Sen vantade nasta pass, Col du Ludran (938 moh) - det var inte lika brant som det forsta, men det var lika varmt.
Vi stannade i den lilla staden Bonneville.

Pa onsdagen cyklade vi genom en valdigt vacker och dramatisk ravin. Pa ena sidan hade vi bergvaggen och pa den andra stupade det brant ner till den lilla backen langt dar nere. Pa ett stalle dar vagen var avstangd lyckades vi kora fel och hamnade i en liten by som lag hogt upp pa bergssluttningen. Genom byn gick den smala vagen brant uppfor. Det blev som ett litet extra pass!


Dagens egentliga pass, Col des Aravis (1486 moh) kom efter skidorten La Clusaz och gick brant uppfor i 13 km. Nar vi satt och tog en fika i La Clusaz sag vi att det var 31 gr och nar vi borjade cykla visade var cykeldator pa 43 gr! Ni kan forsta att vi var i princip dyngsura av svett nar vi kom upp pa toppen av passet. Det gar at mangder av vatten langs vagen. Uffe drack nog nastan 6 liter under dagen.


Natten tillbringade vi sen i den lilla och valdigt mysiga byn, La Giettaz. Den lag pa vagen ner for berget och ar en gammal skidby.

Eftersom vi tycker att vi ar valdigt duktiga sa belonade vi oss med god mat och gott vin dartill pa kvallen. Fransmannen ar ju bra pa det dar med mat och dryck och det marks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar