lördag 22 augusti 2009

Snart vilodag i Val d`Isère


Har ar vi snart framme i Val d`Isère vid Tignes-dammen, som ar den storsta i Europa. Idag har vi bestamt att vi ska stanna i Val d`Isère och ta en vilodag dar. Vi har bada kant oss litet slitna och sega i benen idag. Det ar val inte sa konstigt efter 5 dagars tuff cykling. Det ar annat an Upplandsslatten det!

For er som ar intresserade av fakta kommer har litet intressant info:
Snitt km/dag: ca 50
Ack km: 280
Snitt hojdmeter/dag: ca 1100
Ack hojdmeter: 5.600

Nog om det. Vi ar an sa lange valdigt nojda med var resa. Hittills har den val overtraffat vara forvantningar, bade vad galler cyklingen och totalupplevelsen.
Man far aldrig nog av den otroliga kanslan efter att ha klattrat upp och sen fa njuta av den storslagna naturen och de maktiga bergen. Det ar nastan nagot religiost over det.
Varmen har an sa lange varit pafrestande, men nu verkar det ha lattat nagot, bla beroende pa att vi ar pa hogre hojd. Som tur ar har vi haft for det mesta cykla upp langs nordsidan sa vi har haft en del skugga langs vagen.

Val d`Isere ar for ovrigt en riktig skidort med allt vad det innebar. Det vimlar av hotell och sportshoppar - dock valdigt fa har cyklelprylar fast alla cyklar har. Idag och i morgon pagar det olika mountainbike-tavlingar i slalombacken. Vi har tittat och blivit imponerade av smakillarna som trixar med sina cyklar i trial.

Resten av dagen och i morgon ska vi bara njuta och "slicka saren" sa att vi ar fit for fight igen pa mandag. Da vantar Col d`Iseran, som ar det hogsta passet pa hela resan, 2770 moh - det blir nagot att bita i det!

2 kommentarer:

  1. Hej hopp! Nu har vi läst om ert äventyr... hihi... S&D

    SvaraRadera
  2. KUL!!!! Antligen nagon som kommenterar :-)

    SvaraRadera