lördag 30 augusti 2008

080830 Vilodag i Cortina d'Ampezzo

Idag har vi bara ägnat oss åt lättsamt leverne och vilat trötta cykelmuskler. Vi började dagen med att gå ut på stan för att shoppa och flanera. Det märks att vi är på ett riktigt jetset-ställe. Hela italiens innefolk är här! Det vimlar av folk, i flotta kläder, som går runt och försöker se sportiga ut. På gatorna rullar den ena sportbilen efter den andra. Det är Lamborghini, Porche och Ferrari om vart annat.
Vi blev inspirerade av detta och var in i en flott sportaffär och köpte litet nya italienskt designade cykelkläder - vi vill ju också se snygga ut när vi cyklar! Till försäljarens stora munterhet, i detta macholand, köpte Uffe dammodell av "blöjbyxa" då han tyckte att de var både snyggare och skönare än dito herrmodell, som har för långa och tajta ben.
Idag har vi också gjort två turist-tabbar. Den ena när vi skulle fika. Eva gick in och beställde cappuccino och espresso samt en apfelstrudel. Under tiden passade Uffe på att beställa samma sak vid bordet där han satt. Snacka om "dubbel espresso"!
Tabbe två inträffade när vi skulle äta lunch och bara var sugna på något lätt som en sallad. På en pizzeria frågade vi om de hade sallad och det jo då, det hade dem. När vi satt oss och fick se matsedeln höll vi på att få en chock! Salladen kostade mellan 16 och 18 euro styck! Men vi kände oss tvingade att beställa ändå, eftersom vi frågat efter just detta. Uffes sallad var visserligen god, men Eva lyckades beställa en inte fullt så god kycklingsallad med bla vallmofrön i - det blev de dyraste vallmofrön hon nånsin ätit!
Ja ja, man blir alltid litet blåst ibland, man är väl inte van att frottera sig med jetset-folket.
Innan vi gick hem för en kort vila före middagen gick vi till turistinfo för att kolla de olika alternativen för morgondagen. Vi har två bergspass, båda över 2.200 m, att välja mellan och vi ville höra om något var att föredra för den cyklist. Det är med skräckblandat förtjusning vi tar oss an detta.
Vi delade sen på en flaska Spumanti innan vi gick ut för att äta middag.

4 kommentarer:

 1. Hej på er!Ni har hunnit med en hel del ser jag. Fint ser det ut också!Ha en fortsatt bra tripp. Han med värdsspråket hälsar också! Vi håller oss till mer vardagliga sysslor....kokar rödbetor som ska läggas in sedan. Kram Bitte

  SvaraRadera
 2. Ja, som du ser går det ingen nöd på oss. Vi trivs som fisken i vattnet eller som "sockret på botten" (klassiskt åländskt citat).
  Ha det bra! Uffe och Eva

  SvaraRadera
 3. Köpte du kärrning byxor :O

  Viktor

  SvaraRadera
 4. Det må vara kärringbyxor, men de satt som en smäck! Dagen efter cyklade vi 11 mil utan tillstymmelse till babianarsle! //Farsan Baloo

  SvaraRadera