måndag 18 augusti 2008

080818 Eggelstetten - Augsburg 73 km Ack 223 km

Vi vaknade tidigt efter att ha sovit riktigt dåligt. Ingen kan ju påstå att det är särskilt skönt att sova i tält, men det är ju billigt :-)
Efter att ha packat ihop cyklade vi mot Donauwürt som är startplatsen på själva leden vi ska cykla. När vi skulle ta oss ut ur Donauwürt stötte vi på stora problem eftersom skyltningen var i princip obefintlig och den lilla som var, var felaktig så vi virrade fram och tillbaka runt stan utan att hitta rätt. Till slut gav vi upp och cyklade tillbaka till Eggelstetten där vi genade över till Mertingen och hakade på leden där i stället. Många timmar blev det och nästan 3 mil i onödan...

När vi väl kommit rätt så var det bara att trampa på i det lättcyklade landskapet. Efter någon mil vek leden in längs floden Lech som vi följde sen i 2,5 mil in till Augsburg där vi tänkte stanna för natten.

Vi fick hjälp av ett äldre par att hitta ett lämpligt hotell och det var tur då Augsburg är en stor stad, med ca 300.000 invånare och det är lätt att irra runt i timmar utan att hitta något passligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar