tisdag 26 augusti 2008

080826 Lana - Mezzocorona 61 km Ack 696 km

För att förbereda ev. plan B var vi in till en bokhandel och köpte en karta över nordöstra Italien innan vi lämnade Lana.
Det märks att vi kommit ner på låghöjd nu då morgontemperaturen redan är uppe i 20 gr mot bara 9 igår,1 000 höjdmeter här ifrån. Då vi redan igår tröttnade på "flodcykling" så bestämde vi oss för att idag avvika från leden och i stället ge oss upp i bergen för att få litet mer utmanande cykling. Vi förstår att romarna valde den enklare vägen, men det behöver inte vi tänka på. Det visade sig vara ett lyckat beslut.
Vi cyklade mot byn Nals genom äppellundarna och såg då att skörden påbörjats. Överallt såg vi plockare, traktorer och stora fruktlådor färdiga att fyllas. Vi satte kurs mot byn S:t Pauli uppe i bergen. Det var en riktigt svettig och brant stigning. Vi blev ivrigt påhejade av andra cyklister utan packning som vi mötte. I S:t Pauli tog vi en kort vattenpaus vid den lilla brunnen på torget mitt i byn.

Därefter fortsatte vi att cyklade genom flera små mysiga byar på slingriga vägar med lagom upp- och nedförsbackar så man får jobba litet och sen njuta av att svetten torkar i uförslöporna.
Efter lunchpausen fortsatte vi på östra sidan av den lilla sjön Lago di Caldero. Den här vägen kallas Strada del Vino - härligt namn, eller hur? Här uppe har vinodlingarna avlöst äppelodlingarna, som i stället ligger nere i floddalen. Den ena utsikten var vackrare än den andra - det var vykortsvackert hela vägen. Det här är cykelsemester när det är som bäst!

Vi valde att stanna i vinstaden (Città del Vino) Mezzocorona för natten. Middag åt vi på en utsökt restaurang med utsökt vin därtill naturligtvis. Uffe börjar också få smak för grappa, den otäcka drycken! Det blev en perfekt avslutning på en perfekt dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar