onsdag 27 augusti 2008

080827 Mezzocorona - Castello Tesino 92 km Ack 788 km

Idag var vi tvugna att börja dagen med 3 mils flodcykling in till Trento, som är en ganska stor stad med ca 110.000 invånare. Vi höll en hög fart för att snabbt "avverka" den ganska tråkiga sträckan.

Inne i Trento hade vi svårt att hitta rätt väg ut, vi hade inte ens hjälp av vår karta. Uffe passade då på att fråga en kille, med racercykel som vi såg, om vägen. Han kunde inte ett ord engelska utan valde i stället att guida oss ut (se separat inlägg).

Efter lunchen i Lévico var vi åter tvugna att cykla litet flodcykling, ca 1,5 mil, till vi kom till Borgo. Därefter valde vi alternativvägen upp i bergen igen. Vi gav oss iväg upp mot Scurelle och Stringo (506 m.ö.h.) där vi stannade och tog en fika och fyllde på kolhydrater.

Efter detta började en mördande klättring på 8 km - det tog oss nästan två timmar! Vägen steg BRANT oavbrutet dessa 8 km - hur kom vi på att ta den här vägen? Hjärtat höll på att hoppa ur kroppen, svetten forsade i värmen (28 grader) och gassande sol. Vi gjorde några vattenstopp på vägen upp, bla i den lilla byn Bieno där några gamlingar satt vid brunnen och skakade på huvudet åt oss när vi kom flåsande. När vi sa att vi kom från Sverige, sa den ene farbrorn, aha Amsterdam!

Vägen peakade vid Passo la Forcella på 910 m.ö.h. Vi stannade för natten i Castello Tesino på en camping, men valde att hyra en liten stuga i stället för att tälta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar