lördag 9 augusti 2008

080809 - Cykeltur Uppsala - 62 km
Lördag 9 augusti, idag var det dags för vår sista långtur innan Alperna väntar. Vi tog bilen till Örsundsbro och startade därifrån. Vi är litet trötta på att cykla runt Uppsala, som vi gjort så många gånger nu. Idag ville vi trampa litet ny mark. Vi har köpt en bok som heter "Cykelguide till Uppland" där vi får många bra tips på trevliga cykelrundor.

Vi började väster ut mot Nysätra, Torslunda och sen söderut mot Enköping. Vid Härnevi kvarn, som låg vid Örsundaån, stannade vi och åt vår medhavda lunch. Där var det väldigt vackert och fridfullt. När vi kom in i Enköping stannade vi till vid Konditori Drott mittemot stationen och tog oss en fika.

Sen bar det iväg mot Härkeberga där vi stannade till vid den gamla Kaplansgården. Härfrån var det inte långt kvar. Vi cyklade via Biskopskulla och när vi kom fram till Örsundsbro igen så köpte vi oss var sin välförtjänt glass.

Det var en väldigt trevlig och fin tur med omväxlande asfalt och fina grusvägar. Vi hade tur med vädret, sol och växlande molnighet, ca 20 grader. Vi kände oss också i riktigt bra form och kunde dra på ordentligt vissa sträckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar