fredag 29 augusti 2008

080829 San Giustina - Cortina d'Ampezzo 96 km Ack 941 km

Efter vanliga morgonrutinerna gav vi oss iväg, idag enligt vår Plan B där vi alltså tänkt dra österut mot Slovenien.
Efter ca 3 mils cykling utanför staden Belluno fick Eva syn på vägskyltar som pekade mot Cortina, 59 km. Eftersom hon redan var litet less på trampandet i hettan på låglandet föreslog hon Uffe att vi ändrar till Plan C och styr kosan mot Cortina uppe i bergen i stället. Efter en kort förhandling (det är inte så svårt att övertala Uffe) så bestämde vi oss för att genomföra Plan C i stället.
Vi bestämde oss då också för att följa huvudvägen till Cortina - det finns både för- och nackdelar med det. Det är mycket trafik, men å andra sidan är vägen något utplanad och inte så brant.
Vi trampade på i svagt motlut och i början intensiv trafik. Vägen gick bla genom 4 tätt på varandra följande tunnlar, som var otroligt långa och hemska att cykla genom (mamma Inger, läs inte detta stycke - då kan du inte sova resten av veckan!).
Den längsta var 2.253 m. Ljudnivån i tunnlarna var bedövande, både beroende på all trafik, men även pga av de stora fläktarna.
Vi kom lyckligtvis igenom helskinnade utan incidenter och det är vi glada för - inga mer tunnlar för vår del tack!
I byn Tai de Cadore stannade vi och tog en paus och fyllde på vårt energibehov med en öl och en jättetoast. Nu var det 3 mil kvar och vi (Eva) var något tveksamma till om vi skulle orka ända upp till Cortina. Vi bestämde att vi tar en by i taget. Byarna ligger som ett pärlband längs vägen. Här märkte vi också att byarna ändrade karaktär, till mer vintersportorter.

På vägen upp blev vi ivrigt påhejade av både billister och folk längs vägen som gjorde "tummen upp" och ropade "forza forza". Det hjälper gott när man börjar bli trött!
Väl framme i Cortina tog vi in på ett 4-stjärnigt hotell eftersom vi bestämt oss för att lyxa till det litet då vi ska ha en välförtjänt vilodag i morgon. Vi bokade bastun där vi "slickade våra sår" efter nästan 10 mils cykling, varav de sista 7 uppför! Det var verkligen skönt och avkopplande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar