torsdag 21 augusti 2008

080821 Füssen - Biberwier 57 km Ack 416 km

Vi började dagen med att cykla upp till sagoslottet Neuschwanstein, som ligger högt ovanför Füssen. Det var en mycket brant klättring på ca 1,5 km, som fick pulsen att stiga till max och vi fick mjölksyra ut i örsnibbarna. Väl uppe, stannade vi en stund och pustade ut och fotograferade det fina slottet och den mäktiga utsikten.
Därefter bar det av mot Alpsee och över gränsen till Österike, som ligger vid en grusväg mitt i skogen. När vi kom över på andra sidan i dalen stannade vi och drack kaffe och åt en apfelstrudel. Gott!
Därefter fortsatte vi mot Reutte där det fanns flera spår från romartiden längs Via Claudia. Strax utanför Reutte började en mördande klättring i flera etapper längs en riktigt dålig grusväg. Vi blev tvugna att kliva av och leda cyklarna bitvis. Det var inte heller lätt, då man inte fick grepp i gruset ens med fötterna.
Efter en välförtjänt lunchpaus fortsatte stigningarna i flera mycket branta partier till vi kom fram till byn Heiterwang, som ligger på 995 m.ö.h. Sen fortsatte vi uppåt genom en otroligt vacker dalgång genom flera småbyar till vi kom fram till Biberwier. På sidorna hade vi branta alptoppar, som sluttade ner i dalen. Vi gjorde massor av fotostopp, det var så bedövande vackert.
Det var den hittills svettigaste och jobbigaste dagen, men man blir rikt belönad med fantastiska vyer som gör att det är värt allt slit.
Vi hittade ett trevligt zimmer i Biberwier, som var en liten trevlig alpby. När vi ätit middag och var på väg hem hörde vi musik. Vi blev nyfikna och gick för att se vad det var. En lokal blåsorkester hade konsert vid en utomhusscen och där var alla bybor. Vi stannade och lyssnade och fick litet "Brassed off"-känsla (en brittisk favoritfilm). Det var väldigt trevligt och bäst av allt var det gick runt två unga tjejer och sålde schnaps ur trätunnor à la S:t Bernhard-modell. Uffe kunde inte motstå frestelsen och var därför tvungen att köpa ett par "schnablar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar