torsdag 28 augusti 2008

080828 Castello Tesino - San Giustina 57 km Ack 845 km

I dag när vi vaknade hade vi litet träningsvärk i benen efter gårdagens tuffa klättring - konstigt när vi ändå har cyklat 80 mil, men det säger väl en del om hur jobbigt det var.

Vi stannade till i byn och åt en förstärkt frukost efter campingens kaffe och croissant. Där satt vi och njöt av den trevliga atmotsfären och såg byn vakna till liv. Det var trevligt att se byns alla gamlingar samlas i parken och läsa morgontidningen och sitta och prata.

Ut ur byn kom en kort liten stigning innan det sen vände nedåt i en svindlande utförslöpa på slingrande serpentinvägar. Det är verkligen värt varenda svettdroppe på vägen upp för att sen få njuta av både utsikt och fartkänslan ner. Det här slår vilken berg- och dalbana som helst - det kittlar i magen i serpentinerna!

Nere i dalen var det tryckande hett, värmen tar hårt på en när man anstränger sig - vi var också litet sega och cyklingen gick trögt idag. I Feltre stannade vi och tog en smaskig glass (gelata) som vi satt och åt i skuggan.

Efter Feltre vände vi upp mot bergen igen - det blev åter igen ganska krävande cykling upp till byn Cesiomaggiore där vi hade tänkt slå läger för natten. Tyvärr fanns inte ett rum att uppbringa - de tipsade oss om grannbyn San Giustina i stället.

Däremot hade de en cykelhandlare så vi passade på att byta Uffes stöd som gav vika i morse och bytte bromsklossar på Evas cykel. Sen rullade vi ner till den inte lika charmiga byn San Giustina där vi tog in på ett enklare hotell.

Vi fick oss dock en väldigt god och trevlig middag på en av byns restauranger (multo bene).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar