tisdag 17 augusti 2010

St Andrews

Vi har just anlänt St Andrews och ska se oss omkring i denna anrika stad. Det blir väl en tur ut till golfbanan bl a. Sen ska vi ta oss söderut mot kusten till East Neuk där det ligger flera små fiskebyar som i ett pärlband längs kusten. Vi ska bo i en av dem, Pittenweem i natt.

Här kommer nu en kort sammanfattning av de senaste dagarnas händelser. Vi har inte kunnat uppdatera bloggen så ofta då det varit svårt att få tillgång till internet. Många har bara WiFi, men vi har ingen dator med oss - måste skaffa oss en liten notebook till nästa gång vi reser så här.

I lördags lämnade vi Creiff och cyklade rakt österut mot kusten via Perth och Dundee. Vi bodde då i Carnoustie på golfhotellet, flott värre! Vi stannade till en kortis i Dundee och tittade på Cooks skepp Discovery, som ligger här - det var också från Dundee, som hans polarexpedition utgick ifrån. Det blev en lång cykeldag genom böljande jordbruksmark och fruktodlingar, men det var roligt att komma ut till kusten efter väl trampade 86 km.

I söndags gjorde vi en tur norrut in i landet för att besöka det kungliga slottet Glamis Castle. Här tillbringade bl a the Queen mother sin barndom. Vi bodde på puben i den trevliga gamla byn och tillbringade hela eftermiddagen på slottet och i omkringliggande parker och trädgårdar. Det var väldigt trevligt att få promenera som omväxling till allt cyklande och vi blev imponerade av hur stort och välskött allt var.

I måndags bar det åter söderut mot Dundee och över Tay-bridge på en smal cykelväg mellan tätt trafikerade vägbanor - vi hade stora problem att hitta hur vi skulle komma upp på bron, fick till slut ta polisen till hjälp och hitta hissen för cyklister upp på bron!
Natten tillbringade vi i den lilla byn St Michaels och spenderade kvällen på puben med att spela biljard och kom i slang med ett gäng engelska betongarbetare, som var inhyrda för jobb på RAF-basen, som ligger här. De hade väldigt roligt åt våra taffliga biljardförsök och ville genast hjälpa till. Vi satt sen och pratade och drack Guinness med dem hela kvällen till puben stängde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar