torsdag 19 augusti 2010

Edinburgh

Nu har vi anlänt till Edinburgh och här stannar vi nu tills vi åker hem på söndag.
Här ser man den berömda tågbron Forth Bridge med sina 3 "diamanter", som vi sett från alla möjliga håll under dagen då vi passerat på vägbron som går parallellt med denna.

I tisdags lämnade vi St Andrews och cyklade söderut till East Neuk och besökte flera små fiskebyar under dagen. De hade litet olika karaktär, men påminde alla om Cornwall. Vi bodde i en av dem, Pittenweem på ett litet B&B, Albert Cottage. Det drevs av ett par, där båda var gamla lärare i främmande språk. Mannen hade bl a bott 5 år i Tammerfors och undervisat på universitetet där. Han hade faktiskt hunnit lära sig finska under den tiden och kunde det hyfsat.

Vi blev inbjudna på whiskey när vi kom hem, efter att ha ätit middag på puben mitt över gatan och satt och pratade med dem hela kvällen lång. Vi hade väldigt trevligt och de var ett riktigt mysigt par. Han påminde litet om Sean Connory till utseendet.

Frukosten fick vi inta i deras kök medan de tillagade den till oss - vi pratade på hela tiden och hade svårt att slita oss och åka därifrån. Det gjorde vi dock och cyklade längs kusten vidare mot Aberdour där vi tog in på ett mindre hotell.

Cyklingen var trevlig ända tills Evas växelvajer gick av! Vi hade tur i oturen och kunde ta oss in till närmsta lilla samhälle, Leven och där få den lagad av en cykelhandlare. Turen bestod i att det fanns en cykelhandlare där - det finns ju inte på alla små orter man passerar. Vi fick ta en timmes paus medan han lagade växeln och passade då på att göra små inköp.

Från Aberdour hade vi ca 4 mils cykling kvar in till Edinburgh och här gick cykelvägen precis längs vattnet så vi hade fin utsikt mot bron hela vägen.

Vi var litet oroliga att vi skulle ha svårt att hitta vårt hotell i Edinburgh, som vi förbokade igår, men det visade sig gå lättare än vi trodde. Det gick en cykelväg genom golfbanor, villakvarter och längs en lång "parkväg" nästan ända fram till hotellet. Det var svårt att förstå att man var i en storstad med 500.000 invånare.

Nu återstår att göra Edinburgh några dagar innan vi åker hem på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar