måndag 23 augusti 2010

Försening och kvaddad cykel

Vi kom inte hem i söndags som vi trodde! När vi satt på planet och skulle taxa ut strulade en markpersonal så en lucka i nosen gick sönder - planet kunde inte flyga mer...
Vi fick gå av och vänta på besked. Väntan blev lång och vi fick olika information om hur vi skulle kunna ta oss hem. Ett alternativ var buss i 4 tim till Manchester och flyg därifrån.
Det hela slutade dock med att vi fick sova på flott golfhotell strax utanför Edinburgh och middag därtill. Kvällen blev faktiskt riktigt trevlig med sällskap av de andra strandsatta passagerarna - elände skapar gemenskap! Vi blev bl a inbjudna av ett par från Kungälv och tullade litet på deras whisky...
Sen fick vi nytt fräscht plan att flyga hem med på måndag fm.

Till vår stora förskräckelse höll vi inte på att få med oss våra inköpta Single Malt-flaskor - vi kunde ju inte gå igenom säkerhetskontrollen med dem i kassar. Det löste dock sig fint - vi fick kvittera ut nya flaskor och lämna tillbaka de redan inköpta.


Det som var mindre roligt var att, i samband med omlastning av vårt bagage, blev Evas cykel ordentligt kvaddad. Hjulen såg ut som 8:or och skärmarna tillknölade. De hade lyckats både tappa cykeln och slänga väskor på den!!!
Vi har, som tur är, aldrig tidigare råkat ut för något problem med cyklarna i samband med flygtransporter. Tur i oturen är att det var på hemvägen - nu återstår bara att lämna in den på reparation och skicka räkningen till SAS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar