måndag 9 augusti 2010

Regn och lera

Vi har nu kommit upp till Callander efter en hård dag i regn och muddy roads. Dagen har varit jobbig och mestadels i 10% lutning (uppåt) på leriga skogsvägar. Det är inte stor vits att ha regnstället på då man blir lika blöt på insidan av svett.

Vi bestämde oss för att stanna i Callander och gick in på turistbyrån och bad om hjälp att boka boende, men tji fick vi - allt är fullbokat! Det innebär att vi måste fortsätta cykla på lerig skogsväg ca 15 km till nästa by, Strathyre. Där har vi i alla fall bokat boendet nu så det känns skönt.

Annars började vår resa något annorlunda i år. Vi blev ju försenade drygt 4 timmar i Köpenhamn så vi hade svårt att hinna fram till vårt B&B i Balloch och valde därför att ta TAXI!! Ja, det är sant - vi tog taxi och kom fram vid 20 på kvällen - hade vi cyklat hade vi inte kommit fram förrän vid midnatt!
Nu hann vi i stället gå på puben och ta en ale och njuta av den!

Efter några dagar i Skottland har vi också börjat vänja oss vid språket, dvs den något svårbegripliga dialekt som de talar här. Den är väldigt speciell och de pratar snabbt som sjutton - det gäller att vara på alerten.

Väderprognosen för morgondagen ser ut som idag, dvs regn, men sen hoppas vi och tror att det ska bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar