onsdag 11 augusti 2010

Sex on the beach?

I natt har vi bott i Aberfeldy på ett trevligt B&B. Detta fick vi boka per telefon via TIC och då dialekten kan vara litet svår att få grepp på så blev det ett litet missförstånd när Eva fick namn och vägbeskrivning förklarat av en snabbpratande skotska. Eva uppfattade namnet som "Sex on the beach" men det visade sig heta "Six the Beeches"!! Vi vågade inte ens tänka tanken om att behöva fråga efter vägen utifall vi inte skulle hitta. Som tur var, löste vi det själva och hittade rätt.
Nu när vi cyklat i fyra dagar och tre av dem har varit regniga kände vi oss litet less på det och bestämde oss därför för att ta en kortdag idag och stanna i Pitlochry där vi är nu.
Trots att vädret varit sådär är vi väldigt nöjda med vår resa hittills. Skottarna är väldigt trevliga o hjälpsamma och Skottland är otroligt vackert. Vi har haft tur att cykla på väldigt vackra vägar och passerat flera sjöar och gröna kullar/berg och dalgångar. Vi hoppas på bättre väder framöver och enligt senaste prognos ska det bli bra på fredag och i helgen!
Dagen har vi bla tillbringat på vårt första destilleri, Blair Athol där man tillverkar bl a Bells wiskey. Uffe blev köpsugen, men kunde bara köpa småflaskor - de väger ju inte så mycket. Han får handla mer på flygplatsen när vi åker hem.

3 kommentarer:

 1. Ni kommer säkert att förstå den skotska dialekten perfekt om några dagar. Jag tycker att det är lättare att förstå de som bor på östra sidan. Glaskowdialekten är jätteknepig! Brorsan -du får bunkra upp med god whiskey så tar vi en helkväll och byter bilder när vi kommer hem....eller hur?? /Bitte

  SvaraRadera
 2. Tjenixen på er cyklister.
  Småflaskor med fin virre? Faan ni är i Skottland Single Maltens Mecka. Kasta allt onödigt (typ kläder och regnställ m.m.)ni packat och fyll alla skrymseln och vrår på jonnarna med finfin whisky vet ja!
  Ser fram emot en whiskyprovning utan motstycke på Kapellgatan senare i höst.
  Ha de så gott hälsar Micke&co.

  SvaraRadera
 3. Ja ja, Uffe bygger upp ett stort sortiment av småflaskor - litet ska det väl räcka...

  SvaraRadera