fredag 13 augusti 2010

Äntligen sol och uppehåll


I går klarade vi hela dagen på cykel utan regn, bortsett från en liten 5-minutersskur på fm. Vi cyklade på fina små vägar genom jordbrukslandskap och gröna kullar och följde floden Tay stora delar av dagen tills vi kom till staden Crieff där vi stannar 2 nätter.
Vi bor på ett trevligt B&B där herrn i huset är en riktig pratkvarn, dock trevlig. I morse höll vi inte på att komma från frukostbordet då han aldrig ville sluta prata. Han är en stolt skotte, som inte har så mycket till övers för England eller engelsmän. Han tvingade/lockade till och med Uffe att äta Haggis till frukost och det var godare än man kan tro! Vi fick också en massa tips på promenad- och cykelvägar av honom - vi får se om vi nyttjar något av det.
I dag har vi vilodag och har besökt Glen Torrent destilleri där de bl a tillverkar Famous Grouse. Vi gick en guidad tur och fick provsmaka både single malt och blended. Det blev ett litet inköp också. När vi cyklat har vi sett massor av vilda skogshöns som springer kors och tvärs över vägen - tuppen är ju Famous Grouse-symbolen!
Vädret de kommande dagarna ser lovande ut så vi tänker dra oss mot Dundee och sen ut mot kusten och St Andrews - tänkte börja spela golf nämligen och de lär ha en rätt ok bana där.

6 kommentarer:

 1. GOLF, är ni sjuka eller nått? trodde ni ville ha lite fart o och fläkt :o)

  Här hemma har solen också börjat kika fram mer och mer idag har det till och med varit klarblå himmel och 25 grader varmt!

  Kramar från Sara

  SvaraRadera
 2. Ang. den pratglade skotten. Du skulle berättat för gubben att Sverige slog Skottland med 3-0 på Råsunda i onsdags för då hade gubben blivit tyst. Dom älskar ju fotboll, de va säckpipor t.o.m. i Uppsala innan matchen.
  Hälsa St. Andrews att Micke kommer en dag...
  /MKSM

  SvaraRadera
 3. Härligt att ni fått lite bättre väder. Ta en god whisky för mig med :)/Bitte

  SvaraRadera
 4. VARNING FÖR KRÄFTOR!
  Igår va vi på kräftskiva hos grannarna. Mycket trevlig tillställning men vi åt alldeles på tok för många kräftor. Vi försökte ändå behandla de små röda djuren med bakteriedödande vätska men det tog tydligen inte ordentligt. Kanske lite för lite vätska i förhållande till mängden kräftor?
  Så idag får man lida pin med pannknack och lite ostyrsel i benen.
  Men vi lever!
  Ha de!

  SvaraRadera
 5. Man kan få pannknack av haggis också :-)...

  SvaraRadera
 6. Den glada skotten meddelade oss att Skottland spelade med sitt C-lag - han tyckte att alla Skottar var som kärringar, så fort det blev tal om vänskapsmatch så skyller de på skador för att slippa vara med!

  SvaraRadera