lördag 6 september 2008

O Sole mio... (Malcontenta/Venedig 080903-080907 52 km Ack 1288 km)Våra tre dagar i Venedig med omgivning har varit härliga. Venedig är verkligen en speciell och mysig stad med sina kanaler och små gränder. Det är lätt att bli romantisk - hade man bara fått åka gondol hade det varit kronan på verket! (Evas dr
öm gick inte i uppfyllelse:-( )

Värmen har hållit i sig med sina 30 grader och h
öga luftfuktighet, så vi ha tagit båten ut till Lido (badön) och solat och badat i havet en del. Men vi föredrar dock litet svalare väder och har därför saknat bergen och faktiskt börjat längta hem litet.

I Venedig-bukten vimlar det av fartyg och b
åtar. För att få koll på all trafik har de inrättat "gator" även i vattnet, med belysning och vägskyltar, som talar om tillåtna hastighet och om det pågår "vägarbete", vilket det verkar göra hela tiden.

Inne i sj
älva Venedig radar det ena kryssningsfartyget efter det andra upp sig - det ligger ständigt 3 - 5 gigantiska fartyg inne. Det innebär också att det vimlar av rika "dollar-turister"... och det förklarar prisläget i stan - minst det dubbla!

F
örutom gondoler har Venedig också en massa turistshoppar som alla säljer nästan samma saker; minigondoler, "gondoljär-t-shirts och halmhattar samt maskerad-masker i mängder. De är rätt läckra, men tillslut blir man mätt.

Nu
återstår bara för oss att ta oss ut till Venedigs flygplats, Marco Polo, i morgon - det blir ett äventyr, bara det. Vi hoppas dock på lugn söndagstrafik.

Vi avslutar h
är med att gå ut och äta vår sista romantiska middag... och skickar en virituell skål till er alla (som har orkat läsa allt vi skrivit - hoppas ni haft lika kul som vi!).

// Carpe diem! Eva och Uffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar