onsdag 3 september 2008

090903 Biancade - Malcontenta/Venedig 61 km Ack 1236 km

På morgonen bokade vi hotell för kommande nätter i Mestre/Venedig - vi hade internet på rummet så det gick lätt och smidigt.

Nu
återstod endast några mil på platt mark genom småstäder och byar av vår resa!
Vi ville g
ärna cykla omvägen ut till Altino, där Via Claudia Augusta egentligen har sin startpunkt. På väg ut dit överraskades vi av vår första regnskur! Vi blev tvugna att stanna och söka skydd under ca 1 timme som det pågick. Det åskade och regnade kraftigt. Vi har i och för sig bra regnkläder, men vi har blivit så bortskämda med fint väder så vi ville inte blöta ner oss i onödan.

Efter att vi varit i Altino tog vi sikte p
å Venedig igen och nu hade vi bara tråkig förortscykling in till Mestre där vi bokat hotellet. Det gick förvånandsvärt lätt att cykla och att hitta - det är ändå en stor stad med mycket industrier, men vi körde på Evas magkänsla och den stämde.

N
är vi kommit fram till hotellet firade vi med ett glas (eg. en flaska) Prosecco - äntligen framme! Det ligger i en liten förort till Mestre, som heter Malcontenta. Nu ska vi bara ägna oss åt turistande och romantiken... och ev. försöka jämna till solbrännan - vi ser ut som ett schackbräde! Rutiga och randiga.


Kv
ällen avslutades med ett besök på den lokala Trattorian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar