tisdag 5 oktober 2010

Klippbad


Idag var vårt mål att cykla söderut till Dingli Cliffs, höga kalkstensklippor som stupar ner i havet. Vi ville inte uppleva gårdagens kaosartade trafik så vi bestämde oss för att försöka ta smågator ut ur Valletta och genom "förstäderna" runt omkring. Det blir ju längre och tar mer tid, men det är ändå att föredra och vi lyckades väldigt bra och efter att ha cyklat västerut fortsatte vi sen söderut.
Efter ca 1 timmes cykling var vi något så när igenom stadsbebyggelsen och ute på landsbygden. Då vi var litet badsugna valde vi att åka mot Ghar Lapsi, som Per Wallin tipsat om (tack Per). Det visade sig var ett bra val för det var ett klippbad precis i vår smak och vågorna gick höga och stänkte mot klipporna. Det var inte så lätt att ta sig i, men vi lyckades i alla fall. Innan vi cyklade vidare stannade vi och åt lunch på en av restaurangerna där.
Vi fortsatte sen västerut mot Dingli Cliffs, vars högsta punkt var 253 m.ö.h. och där hade man en fantastisk utsikt ut över havet. Klipporna stupade dramatiskt brant ner i havet. Vägen dit var ganska jobbig med branta backar och vi blev rejält svettiga. Här var landskapet också litet grönare och frodigare än på den för övrigt något karga och sönderbrända ön.
På vägen hem passade vi på att besöka Mdina, Maltas gamla huvudstad som ligger högt och omgärdas av en ringmur. Mdina har många smala gränder och en stor katedral som syns långväga.
Därefter försökte vi åter igen ta oss tillbaka Valletta på smågator genom "förstäderna" och det gick lika bra som på vägen ut. Idag är vi mycket nöjdare med cyklingen, som har varit betydligt trevligare och lugnare. Hela dagen har varit härlig och väl hemma köpte vi med oss varsin kall öl för att ha på rummet medan vi duschar och vilar upp oss för kvällens middag.

2 kommentarer:

  1. Detdär lät ju alldeles för bra! 253 m rätt ner i havet måste ha varit mäktigt. Fin bild! /kusin LarsB

    SvaraRadera
  2. Ja, det var verkligen häftigt och uppfriskande//Uffe

    SvaraRadera