lördag 5 september 2009

Sammanfattning Nice

Nu har vi varit nästan 3 dagar i Nice och njutit av sol och bad och storstadsvimmel. Vi har haft det bra och bara tagit det lugnt och ätit och druckit gott. I morgon väntar hemresa med allt vad det innebär med paketering av cyklar mm. Sen väntar jobb på måndag. Det är inte konstigt att det känns litet vemodigt. Vi skulle gärna cykla vidare nu när vi haft några dagars vila, men det är ju alltid litet skönt att komma hem också.
Vi känner oss väldigt nöjda med årets resa och det har gått över förväntan med cyklingen. Visst har det varit jobbigt, men det har gått bra och det var vi ju intställda på. Vägarna upp till passen är väldigt långa, men inget har varit jobbigare än förra årets Passo Praderadego, som inte var så högt, men bitvis var över 17% i lutning, har vi sett i efterhand.

På vägen upp till alla pass har vi lagt märke till alla små plasttuber och småtetror, som ligger slängda längs vägkanten. Det är väl alla racercyklister som petar i sig detta extra energitillskott (eller epo?) för att orka antar vi.

Vi trodde också att Frankrike var lika väl it-utvecklat som Sverige, vad beträffar internet-tillgång, men så var icke fallet. Det fanns nästan inte några internet-cafén att tillgå och inte ens på hotellen där vi bott gick det att få tillgång. På något enstaka ställe fanns dock möjligheten om man haft egen dator med sig (wifi).
Det var först när vi kom fram till Nice som vi hittade flera internet-caféer. På det här området ligger alltså Sverige långt fram. Vi tycker det var litet synd för vi hade velat göra tätare inlägg. Ibland var vi fulla av intryck och ville skriva av oss så fort som möjligt.
Vi har inte haft några som helst problem att få tag på boende (hotell) trots att vi rest i semestertider. En enda gång fick vi inte rum på det första stället vi frågade på, men då fanns det ytterligare ett hotell i byn som hade ledigt. Vi har ju nästan bara cyklat genom småorter och då kan man kanske tro att utbudet ska vara litet sämre, men det har alltså inte varit. Det är skönt att veta till ett annat år (nästa resa).
Cyklarna har också fungerat bra utan några problem eller punkteringar. Ja, förrutom den som Eva fixade själv på Genèves flygplats genom att bryta av ventilen på Uffes bakdäck!
Det vi dock skulle vilja ändra till nästa resa i sån här terräng är att vi skulle behöva ett mindre framdrev så att lägsta växeln blir ännu lättare. Det får vi diskutera med Leffe när vi kommer hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar