lördag 30 maj 2009

Pingstafton med Svarta Sören

SMHI lovade 23 grader och strålande sol så vi tog våra cyklar och gav oss av längs gamla Stockholmsvägen mot Sigtuna. Där skulle vi äta lunch och sen bege oss hem via Odensala och Knivsta. En tur på 84 km.

När vi kom fram upptäckte vi en Vikingaby i parken vid Mälaren. Både svenska och ryska vikingar hade rest sina tält och de sålde mat och visade sitt hantverk från vikingatiden.

Mitt i detta satt Svarta Sören och kokade tjära, på samma sätt som han gjorde i Sommartorpet i TV! Vi fick oss en lektion i hur det går till. Det är tydligen bara av tall det går att utvinna tjära i någon större mängd.

Vi hade också turen att få uppleva flera andra jippon som pågick i Sigtuna, både Kulturskolans dag och Vårmarknad. När vi satt på torget, på Farbror Blå och åt lunch, en mycket god ceasarsallad, spelade Kulturskolans musikelever upp hela sin repetoar. Det var blockflöjt, klarinett och blåsorkester. Några killar spelade virveltrummor och de var riktigt duktiga!

När vi kom hem satte vi oss, nöjda med dagen, på vår balkong och tog oss en välförtjänt god iskall öl!

1 kommentar:

  1. Eftersom jag har en viss aversion mot pins, flaggor och annat reseminnesbjäfs noterar jag givetvis att Eva vänt sin pinspäckade väska mot fotografen och betraktaren.
    Vad införhandlades månne vid detta köpetillfälle..? I värsta fall finns det nu något krafs på jobbet som jag missat...
    /Maria

    SvaraRadera