onsdag 2 september 2015

Kulinarische bike-tour

Då prognosen för idag såg ut som att det skulle bli regn hela dagen valde vi att stanna i Appenzell en extra dag. Vi hade tänk göra något annat än att cykla så vi var till turistinformationen för att se vad som fanns att göra. Vi fick tag i en broschyr/karta "Kulinarische E-bike tour" som var en guide till flera små byar runt Appenzell med restauranger eller andra matställen. 
Då det utlovade regnet verkade utebli och vi snabbt ledsnade på att gå runt i staden bestämde vi oss för att cykla den här turen istället. Den var på totalt 45 km, men man kunde korta ned på flera ställen, om man ville, vilket var bra, ifall det skulle bli regn. 

Så kulinariskt blev den kanske inte för vår del, då vi bara tog en snabblunch utanför kyrkan i Schlatt bestående av en tonfiskmacka och youghurt, men det blev en trevlig cykeltur i det vackra landskapet. 
Turen gick upp och ned mellan de små mysiga byarna och något regn fick vi inte på hela dagen trots att det hängde gråa moln runt omkring oss. Det blev en tur på 50 km och dryga 800 höjdmeter, men det är stor skillnad att köra med "opackad" cykel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar