onsdag 30 juli 2008

080730 - Cykeltur Uppsala - 33 km

Onsdag 30/7 tog vi bara en kort tur på 33 km via Ultuna, Flottsund och tillbaka via gamla Nåntunavägen. Eftersom vi ska till Åland över helgen (utan cyklar) ville vi passa på att få ett extra pass. Vi vill gärna ha åtminstone ett cykelpass i veckan nu innan vi åker iväg. Det var en varm sommarkväll och vi snurrade runt lite i Ultuna och tittade oss omkring eftersom Eva känner sig lite desorienterad i dessa stadsdelar.

söndag 27 juli 2008

080727 - Cykeltur Uppsala - 25 km

Söndag 27/7, idag tog vi bara en kort tur via Håga till Ströbylund och vidare till torpet. Även idag så var det mycket varmt och soligt. Det var dock lite blåsigare än igår. Turen blev på 25 km och var mer en träning för att få flera dagar i rad på sadeln.

lördag 26 juli 2008

080726 - Cykeltur Uppsala - 55 km



Lördag 26/7, idag tog vi en tur till Skarholmen via Vårdsätra. Därefter tog vi gamla Nåntunavägen och fortsatte till Linnés Hammarby och Danmarks kyrka där vi stannade och åt lite medhavd sallad. Sedan fortsatte vi efter Funbovägen, men vek av mot Halmbyboda och cyklade hem med en liten krok in vid Skölsta byväg. Det blev en lagom tur i strålande sol och tryckande värme. Det gick bra att cykla idag trots hettan och vi kände oss i bra form.

lördag 19 juli 2008

080719 - Cykeltur Uppsala - 72 km

Lördag 19/7, första cykelturen efter Åland hemma igen blev via Knivsta, runt Valloxen till Lagga och Funbo och sedan hem via Svista. Det är en tur på 72 km och vi kände båda två att det var några dagar sedan vi cyklade. Knän och akterspegel ömmade något efter denna tur. Vägen runt Valloxen är en fin cykelväg med måttlig trafik. Det som är lite tråkigt att cykla runt Uppsala är att det är så platt, inte en kulle eller berg att ta sig över. Vi passerade nog en av de högsta punkterna i Uppland mellan Lagga och Funbo där det finns en otrolig stigning på 44 m.ö.h att jämföra med de 1.450 som vi ska ta oss över vid Passo Resia.

torsdag 10 juli 2008

080710 - Cykeltur Åland - 71 km

Torsdag 10/7 denna dag tog vi cyklarna på bilen, som vi ställde vid kyrkan i Pålsböle. Därifrån cyklade vi via småvägar upp till Skarpnåtö. Vi hade tänkt ta cykelfärjan där över till Geta, men visste redan när vi gav oss iväg att vi inte skulle hinna (taskig planering). Tanken var att vi skulle cykla runt och komma tillbaka till Pålsböle via Geta. Men nu fick vi istället vända och försöka hitta en lite annan vägsträcka tillbaka till Pålsböle. Det blev i alla fall en trevlig utflykt och det var längre än vad vi trott så vi kom upp i 71 km idag.

måndag 7 juli 2008

080707 - Cykeltur Åland - 61 km





Måndag 7/7, dag 2 på vår minisemester. Vi cyklade runt hela Kumlinge, som förvisso inte är så stort, men vi hann nog cykla på varenda väg på denna ö. Vi var till den fina kyrkan och handlade vårt favoritbröd, hemvete, på Aidris hembageri. På eftermiddagen tog vi den "norra" bilfärjan över till Humelvik på Vårdö och därifrån cyklade vi hem till stugan. Vi fick lite regn på oss den sista biten hem från Bomarsund.

söndag 6 juli 2008

080706 - Cykeltur Åland - 72 km




Söndag 6/7 idag var det första dagen på vår lilla minisemester i semestern.
Vi var ut på en tvådagarstur till Kumlinge. Idag cyklade vi 72 km från stugan ner till Långnäs.
Vi cyklade via Lemströms kanal och gamla Mariehamnsvägen. Sen tog vi oss över den ganska tråkiga vägen över Lemland och vidare ut på Lumparland. Där cyklade vi ända upp till Sandö på norra Lumparland. Sista biten upp till Sandö var perfekt cykelväg som var slingrig och mycket vacker. Vi stannade också vid den fina lilla träkyrkan i Lumparby.
Vi cyklade tillbaka ut till Långnäs där vi tog bilfärjan (kostar ingenting för cyklister) ut till Snäckö, som är en del av Kumlinge komun. Vi cyklade vidare över till Kumlinge där vi tog in på Länsmans värdshus, där vi hade bokat rum för natten. På kvällen var vi och åt på Kastören, som låg i Remmaren. Det blev abborrfilé och så drack vi spansk Cava till.
Idag har vi fått vara med om en annan fantastisk sida av cyklingen, nämligen djurlivet. På Lemland sprang en räv över vägen alldeles framför oss. Den hade en ekorre i munnen, som den hade tagit. Sen på väg ut till Sandö såg vi en havs- eller kungsörn, som låg och svävade på låg höjd över Lumparn. När vi kommit över till Kumlinge såg vi en grävlingunge, som lekte vid vägrenen. Vi trodde först att det var en kattunge, men såg när vi kom närmare att det var en grävling.

fredag 4 juli 2008

080704 - Cykeltur Åland - 18 km

Fredag 4/7, idag tog vi bara en eftermiddagstur in till Godby där vi åt en glass innan vi cyklade hem igen via Haraldsby. Det blev bara en kort tur på 18 km.

tisdag 1 juli 2008

080701 - Cykeltur Åland - 76 km


Tisdag 1/7, idag tog vi turen in till Mariehamn som vi hade tänkt göra igår. Detta är också en mycket trevlig cykelväg efter den gamla landsvägen in till Mariehamn. Vi stannade och åt lunch på restaurangbåten JP von Knorring innan vi cyklade hem via Ulfsby.
Det blev en lång tur idag med perfekt cykelväder. Vägen hem via Ulfsby var inte alls lika trevlig som den gamla landsvägen som vi tog på vägen in till Mariehamn men nu har vi testat även denna väg.