söndag 6 juli 2008

080706 - Cykeltur Åland - 72 km
Söndag 6/7 idag var det första dagen på vår lilla minisemester i semestern.
Vi var ut på en tvådagarstur till Kumlinge. Idag cyklade vi 72 km från stugan ner till Långnäs.
Vi cyklade via Lemströms kanal och gamla Mariehamnsvägen. Sen tog vi oss över den ganska tråkiga vägen över Lemland och vidare ut på Lumparland. Där cyklade vi ända upp till Sandö på norra Lumparland. Sista biten upp till Sandö var perfekt cykelväg som var slingrig och mycket vacker. Vi stannade också vid den fina lilla träkyrkan i Lumparby.
Vi cyklade tillbaka ut till Långnäs där vi tog bilfärjan (kostar ingenting för cyklister) ut till Snäckö, som är en del av Kumlinge komun. Vi cyklade vidare över till Kumlinge där vi tog in på Länsmans värdshus, där vi hade bokat rum för natten. På kvällen var vi och åt på Kastören, som låg i Remmaren. Det blev abborrfilé och så drack vi spansk Cava till.
Idag har vi fått vara med om en annan fantastisk sida av cyklingen, nämligen djurlivet. På Lemland sprang en räv över vägen alldeles framför oss. Den hade en ekorre i munnen, som den hade tagit. Sen på väg ut till Sandö såg vi en havs- eller kungsörn, som låg och svävade på låg höjd över Lumparn. När vi kommit över till Kumlinge såg vi en grävlingunge, som lekte vid vägrenen. Vi trodde först att det var en kattunge, men såg när vi kom närmare att det var en grävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar