söndag 29 mars 2009

Cykeldator





Till i år, har vi köpt nya cykeldatorer eftersom vi inför sommarens äventyr börjar bli lite intresserade av att mäta höjd per dag och totalt.

Idag tog vi en liten tur för att testa både de nya cykelskorna och mätarna. Vi mätte bl a upp våra olika löparrundor och kom upp i 23 km.
Mätarna fungerade utmärkt och skorna lika så. Det var dock litet svårt att komma ihåg att foten satt fast i pedalen. I alla fall för Eva, för hon fick "ramla" ur cykeln för att komma loss vid ett tillfälle och var nära att ramla ytterligare en gång. Förhoppningsvis sätter sig det där i ryggmärgen till slut och går av sig självt, men en och annan vurpa kan det nog bli innan man är helt van.

fredag 20 mars 2009

SPD

Idag var vi och köpte cykelskor och SPD-trampor. Vi har tänkt börja vänja oss vid dem så tidigt som möjligt, så att vi hinner bli vana, innan vi kommer till Alperna. Enligt experterna så ska vi få extra kraft i uppförsbackarna eftersom man både trampar och "drar" samtidigt - det lär bli som en "turbo" och det kommer vi behöva, med tanke på årets valda tur.

Trots tveksamma försäljare, köpte vi trampor som är vändbara, dvs det är clips (SPD) på ena sidan och på den andra är det som en "vanlig" trampa. Vi tror det kan vara skönt att inte behöva vara "fjättrad" hela tiden.

söndag 15 mars 2009

Cykelpremiär

Söndag 15/3 tog vi årets första cykeltur. Vi cyklade via Nåntuna, Flottsund och sedan via Vårdsätra tillbaka. Det blev en liten tur på 31 km, som var en lagom starttur för att vänja cykelmuskler och för att vänja sig vid sadeln. Förra helgen hade vi årets första (och enda skidtur) och nu cykelpremiär, kontrasterna är slående.

tisdag 3 mars 2009

Årets utmaning!!

La Route des Grandes Alpes



Efter att ha läst en artikel i UNT, om en kille som cyklade från Genève till Menton vid Rivieran, blev vi inspirerade att göra något liknande. Turen går över 16 bergspass, med totalt 16.000 höjdmeter och passerar flera kända pass från Tour de France.

Det är inte säkert vi kör hela sträckan, utan har tänkt att vi kan göra avstickare till mindre krävande partier, om det blir för jobbigt. Men nog kittlar det allt...

Frankrike är ju också cykellandet nr 1 och där finns i princip hur mycket cykelleder som helst, framför allt i och runt Alperna. Det gör att vi känner oss rätt säkra på att hitta fina avstickare om vi skulle vilja det. I Provence finns det cykelleder runt lavendelfälten t ex.

Vi har, vår vana trogen, naturligtvis beställt en massa kartor och material från området mellan Genève och Nice, som blir vårt slutmål. Nu återstår det att försöka planera litet mer i detalj och få ihop en lagom sträcka för de 3 veckor som vi tänkt vara ute. Avfärd sker 16 augusti!

Bonne chance!

http://www.grande-traversee-alpes.com/je-voyage/par-la-route/la-route-des-grandes-alpes.html